Allt du behöver veta om IPTV

Föreställ dig att du kan få tusentals TV-kanaler medan du bara behöver slutföra en prenumeration. Det låter för bra för att vara sant, men är det? Nej, faktiskt inte!

Med IPTVs är detta möjligt. Du kommer att få signalen via ett IP-protokoll, medan traditionell TV skickar en signal via en koaxistorkabel. För övrigt står IPTV för InternetProtocal TeleVision, också användbart att veta.

För att använda IPTV behöver du ett antal saker, så dessa är särskilt IPTV-signaler. Du kan hitta sådana signaler från ett antal leverantörer. Leverantörerna av IPTV-signalerna är i allmänhet prepperbutik och fiberoptiska leverantörer. Men du behöver inte bara IPTV-signaler. En dekoder är också nödvändigt, men lyckligtvis detta är oftast levereras av leverantören. Du behöver också ett modem av prepperbutik eller fiberoptik för att använda IPTV. Avkodaren måste vara ansluten till detta. Dessutom behöver du en SMART TV, kan du spela IPTV på en sådan TV.

I allmänhet har IPTV alla kanaler som finns i leverantörens paket. Detta gör det lämpligt att välja den leverantör som erbjuder det bästa kanalpaketet för dig. Du kan också titta på TV-kanalerna med hjälp av en app. Med andra ord är appen inte tillgänglig för en smartphone utan enbart för TV.

Det räcker dock inte att ladda ned appen på SMART TV. Ändå måste du underteckna en IPTV-prenumeration för att kunna använda den. Om du har slutfört ett sådant paket med en leverantör kan du börja använda programmet. Detta bör aktiveras, bland annat, vilket i allmänhet tar 15 minuter. De första sju dagarna är gratis, varefter du måste betala ca 10 euro per månad för appen.