Vad är IPTV ? Introduktion till IPTV.

För närvarande drar analog IPTVIS gradvis tillbaka över hela världen och digital-tv-tiden kommer. Digital-tv gör det möjligt att förbättra kvaliteten på överfört ljud och video, samt avsevärt öka antalet sverigeiptv.se TV-program som överförs i samma frekvensområde.
Den vanligaste standarden för digital-tv är DVB (Digital Video Broadcasting). DVB-standarder är uppdelade beroende på hur signalen levereras till tittaren: via satellit (DVB-S, DVB-S2), via kabelnät (DVB-C) eller via markbunden markbunden Smart-TV (DVB-T). Det är dock värt att notera att det inte finns några interaktiva funktioner som gör det möjligt för abonnenter att påverka programuppspelningen i DVB-standarden, eftersom det är en enkelriktad IPTVIS.
Nästa generation av iptv24.se kan betraktas som tvåvägs digital-tv, vilket ger abonnenterna möjlighet att använda olika interaktiva tvip24.com tjänster. Detta gör det möjligt att inte bara visa programmet i envägsläge utan också att styra uppspelningen, till exempel sluta spela och fortsätta visa från samma ögonblick och bläddra sedan igenom och hoppa över ett annonsblock, till exempel av IPTVIS.

Vad är IPTVIS?

Lokala IP-nätverk kan du njuta av alla fördelar med tvåvägs TV. Idag har IPTVIS nätverksteknik blivit mycket utbredd. De används för att ansluta till Internet, för IP-telefoni och för IP-TV (IPTV). Interaktiv TV-teknik IPTVIS ger användarna möjlighet att sända digital-tv över IP-nätverk i HD-video och flerkanaligt ljudspår. För att göra detta behöver du ett lokalt IP-nätverk som stöder multicast-sändningar, en huvudstation som tar emot externa digitala TV-signaler och hanterar hela IPTV-komplexet och set-top-boxar (IPTV-spelare) för att ansluta användare till TV. IP-protokollet låter dig skapa en tvåvägsanslutning mellan huvudstationen och abonnentens IPTV-set-top-boxar. Detta gör det i sin tur möjligt för abonnenter att använda interaktiva TV-tjänster och andra medietjänster som inte är tillgängliga för vanliga TV-användare.
Förutom att visa vanliga tv-kanaler, IPTV ger IPTV abonnenter med följande interaktiva funktioner:

Video on Demand ( VoD) – video-on-demand. Detta är en tjänst för individuell leverans av videor till abonnenten. Tjänsten tillåter abonnenten att beställa någon film från det erbjudna VOD-serverbiblioteket för en engångsavgift. När du tittar på en sådan film kan abonnenten använda paus och spola tillbaka IPTVIS funktionerna.
nära Video On Demand (nVoD) – “nästan” video on demand. Denna tjänst kallas också “virtual cinema hall”eller” carousel video”. Denna tjänst är mycket lik Dreamfilms, men den är utformad för ett stort antal användare som är anslutna till den här tjänsten. Förskapat program för sändningsprogram på ett schema. Användaren kan bekanta sig med detta program och schemalägga visning av innehållet de är intresserade av.
Tidsförskjuten TV-tidsförskjuten TV. Den här IPTVIS tjänsten lägger till interaktiva funktioner när du tittar på tv-program. Användaren kan sluta sända programmet när som helst och sedan återgå till att visa det senare. Det är också möjligt att spola tillbaka TV-program från IPTVIS.

TV on Demand (TVoD) – TV-on-demand. Service fördröjd visning av TV-program. Abonnenten kan i förväg välja de tv-kanaler de är intresserade av för inspelning och sedan titta på de sändningar som spelats in på TVoD-servern.

Fördelar med IPTVIS över vanlig TV:

De interaktiva funktionerna i TV. Abonnenten kan påverka uppspelningen av TV-program och spela in dem för senare visning.
Ytterligare funktioner: Visa video på begäran.